Polecany post

Kaszka jaglanka na mleku

Kaszka jaglanka - zdrowsza wersja kaszki manny, zapewne większości znanej z dzieciństwa przygotowanej przez mamę lub babcię, polaną  do...

stycznia 20, 2015

Kreatywne śniadanie :)


Kwiatek z jajka i parówki? Nic prostszego! 

Na początek przecinamy parówkę na pół (z jednej parówki wyjdą dwa kwiatki). 
Następnie połówkę parówki nacinamy na bokach i delikatnie wygięta - tworząc koło - i spięta wykałaczką (żeby się nie rozwaliła). Następnie smażę taką wygiętą parówkę z dwóch stron - podczas smażenia nacięte miejsca parówki będą przypominać płatki kwiatu. Potem do środka koła z parówki dodaje jajko - i smażymy w zależności jak  lubimy mieć ścięte jajko - bardziej na miękko czy na twardo. Ja wybieram pierwszą opcje :) kiedy żółtko rozpływa nam się na talerzu ;)

Smacznego! :)


Copyright © 2016 Smaczna Stronka , Blogger