wtorek, 9 sierpnia 2016

Najlepsza zupa chińska



Ta zupa będzie gościła częściej w moim menu. Jest pyszna i bardzo prosta!!


Składniki:

  • pierś z kurczaka 
  • 1 łyżeczka startego imbiru (korzeń) 
  • 1 łyżeczka oliwy 
  • sos sojowy
  • pieczarki
  • kapusta pekińska
  • dymka
  • czosnek 
  • bulion - ja zrobiłam wywar na marchewce i pietruszce - akurat to było w domu ;)
  • szczypta cynamonu
  • grzyby mun
  • makaron ryżowy
  • opcjonalnie: jajko na twardo

Pierś pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Na koniec smażenia dodaj czosnek i imbir.  Gotowego kurczaka dodać do bulionu i gotuj ok. 15 minut. Następnie dodaj pokrojone pieczarki, kapustę pekińską, trochę sosu sojowego, cynamon i grzyby mun - przygotowanie grzybów według instrukcji na opakowaniu. 
Do miski dodajemy trochę makaronu ryżowego - instrukcja na opakowaniu produktu - i nalewamy zupę. Dodajemy jeszcze trochę sosu sojowego i dekorujemy pokrojoną dymką i (ewentualnie) jajkiem na twardo przekrojonym na pół.

Smacznego!!

P.S Z przyjemnością zobaczę wasze zupki! Róbcie zdjęcia i wysyłajcie do mnie! :)

12 komentarzy:

Unknown pisze...

Lepsze to, niż te wszystkie zupki z torebek.
Przydatny wpis.

https://hot-schot.blogspot.com/

Unknown pisze...

O kurcze super ciekawe przepisy ! Napewno będe wpadać częściej i coś wypróbuje :) pozdrawiam stripesveronica.blogspot.com

Smaczna Stronka pisze...

Ooo to na pewno! :) Dziękuję bardzo i zapraszam częściej! ;)

Smaczna Stronka pisze...

Cieszę się, że się podoba! ;) Zapraszam, zapraszam częściej i chętnie zobaczę twoje dzieła ;)

Smaczna Stronka pisze...
Ten komentarz został usunięty przez autora.
Smaczna Stronka pisze...
Ten komentarz został usunięty przez autora.
Ally pisze...

wygląda smacznie!

Smaczna Stronka pisze...

I tak jest!:D

Smak Mojego Domu pisze...

Mogę spróbować. Wszystkie składniki mam :)

blogierka pisze...

To coś takiego jak ramen?:)

Smaczna Stronka pisze...

Zachęcam :) proszę dać znać jak smakowało! ;)

Smaczna Stronka pisze...

No można tak powiedzieć :). Nie znam tradycyjnej receptury tej zupy, o której wspominasz. To taka "moja" ze składnikami kuchni azjatyckiej i wyczuciem smaku. :)

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia