Najlepsza zupa chińska



Ta zupa będzie gościła częściej w moim menu. Jest pyszna i bardzo prosta!!


Składniki:

  • pierś z kurczaka 
  • 1 łyżeczka startego imbiru (korzeń) 
  • 1 łyżeczka oliwy 
  • sos sojowy
  • pieczarki
  • kapusta pekińska
  • dymka
  • czosnek 
  • bulion - ja zrobiłam wywar na marchewce i pietruszce - akurat to było w domu ;)
  • szczypta cynamonu
  • grzyby mun
  • makaron ryżowy
  • opcjonalnie: jajko na twardo

Pierś pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Na koniec smażenia dodaj czosnek i imbir.  Gotowego kurczaka dodać do bulionu i gotuj ok. 15 minut. Następnie dodaj pokrojone pieczarki, kapustę pekińską, trochę sosu sojowego, cynamon i grzyby mun - przygotowanie grzybów według instrukcji na opakowaniu. 
Do miski dodajemy trochę makaronu ryżowego - instrukcja na opakowaniu produktu - i nalewamy zupę. Dodajemy jeszcze trochę sosu sojowego i dekorujemy pokrojoną dymką i (ewentualnie) jajkiem na twardo przekrojonym na pół.

Smacznego!!

P.S Z przyjemnością zobaczę wasze zupki! Róbcie zdjęcia i wysyłajcie do mnie! :)
12 komentarzy

Popularne posty z tego bloga

Cytrynowe brownie

Mini serniczki wigilijne

Bezglutenowy makaron ze szpiankiem