Ta zupa będzie gościła częściej w moim menu. Jest pyszna i bardzo prosta!!
Składniki:
- pierś z kurczaka
- 1 łyżeczka startego imbiru (korzeń)
- 1 łyżeczka oliwy
- sos sojowy
- pieczarki
- kapusta pekińska
- dymka
- czosnek
- bulion - ja zrobiłam wywar na marchewce i pietruszce - akurat to było w domu ;)
- szczypta cynamonu
- grzyby mun
- makaron ryżowy
- opcjonalnie: jajko na twardo
Pierś pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Na koniec smażenia dodaj czosnek i imbir. Gotowego kurczaka dodać do bulionu i gotuj ok. 15 minut. Następnie dodaj pokrojone pieczarki, kapustę pekińską, trochę sosu sojowego, cynamon i grzyby mun - przygotowanie grzybów według instrukcji na opakowaniu.
Do miski dodajemy trochę makaronu ryżowego - instrukcja na opakowaniu produktu - i nalewamy zupę. Dodajemy jeszcze trochę sosu sojowego i dekorujemy pokrojoną dymką i (ewentualnie) jajkiem na twardo przekrojonym na pół.
Smacznego!!
P.S Z przyjemnością zobaczę wasze zupki! Róbcie zdjęcia i wysyłajcie do mnie! :)
P.S Z przyjemnością zobaczę wasze zupki! Róbcie zdjęcia i wysyłajcie do mnie! :)
12 komentarzy:
Lepsze to, niż te wszystkie zupki z torebek.
Przydatny wpis.
https://hot-schot.blogspot.com/
O kurcze super ciekawe przepisy ! Napewno będe wpadać częściej i coś wypróbuje :) pozdrawiam stripesveronica.blogspot.com
Ooo to na pewno! :) Dziękuję bardzo i zapraszam częściej! ;)
Cieszę się, że się podoba! ;) Zapraszam, zapraszam częściej i chętnie zobaczę twoje dzieła ;)
wygląda smacznie!
I tak jest!:D
Mogę spróbować. Wszystkie składniki mam :)
To coś takiego jak ramen?:)
Zachęcam :) proszę dać znać jak smakowało! ;)
No można tak powiedzieć :). Nie znam tradycyjnej receptury tej zupy, o której wspominasz. To taka "moja" ze składnikami kuchni azjatyckiej i wyczuciem smaku. :)
Prześlij komentarz