Makaron jest chyba najprostszą potrawą na świecie. Nie uważacie?
Z pysznym sosem smakuje wybornie. Każdy może mieć kawałek Włoch w domu.
Kuchnia włoska jest w końcu jedną z najbardziej popularnych kuchni w Europie, ale również stosunkowo łatwa w przygotowaniu.
Z pysznym sosem smakuje wybornie. Każdy może mieć kawałek Włoch w domu.
Kuchnia włoska jest w końcu jedną z najbardziej popularnych kuchni w Europie, ale również stosunkowo łatwa w przygotowaniu.
Ja osobiście mogłabym chyba jeść go codziennie pod każdą postacią; penne, spaghetti, świderki. Na słono i na słodko.
Wszystkim szpinakożercom, ale i tym mniej przekonanym do
owego zielonego produktu polecam ten banalny i szybki przepis na obiad w 20 minut!
Składniki:
- mrożony szpinak
- jogurt naturalny gęsty
- 500g makaronu kukurydzianego penne
- tarty ser żółty
- sól, pieprz
- czosnek
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szpinak wsyp na patelnie i smaż pod przykryciem aż się roztopi. Ugotowany makaron odcedź.
Szpinak dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Dodaj cały jogurt i wymieszaj.
Na koniec wsyp makaron na patelnie i wymieszaj go razem z sosem. Zagotuj całość.
Podawaj z kapką jogurtu i startym żółtym serem.
Smacznego!
P.
P.S.
Piszcie jak wam podoba się przepis. Jeśli zrobicie podzielcie się ze mną zdjęciem.