środa, 29 marca 2017

Bezglutenowy makaron ze szpiankiem

Makaron jest chyba najprostszą potrawą na świecie. Nie uważacie?
Z pysznym sosem smakuje wybornie. Każdy może mieć kawałek Włoch w domu. 
Kuchnia włoska jest w końcu jedną z najbardziej popularnych kuchni w Europie, ale również stosunkowo łatwa w przygotowaniu.
Ja osobiście mogłabym chyba jeść go codziennie pod każdą postacią; penne, spaghetti, świderki. Na słono i na słodko.

Wszystkim szpinakożercom, ale i tym mniej przekonanym do
owego zielonego produktu polecam ten banalny i szybki przepis na obiad w 20 minut!






Składniki:
  • mrożony szpinak
  • jogurt naturalny gęsty
  • 500g makaronu kukurydzianego penne
  • tarty ser żółty
  • sól, pieprz
  • czosnek

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szpinak wsyp na patelnie i smaż pod przykryciem aż się roztopi. Ugotowany makaron odcedź.
Szpinak dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Dodaj cały jogurt i wymieszaj.
Na koniec wsyp makaron na patelnie i wymieszaj go razem z sosem. Zagotuj całość.

Podawaj z kapką jogurtu i startym żółtym serem.









Smacznego!
P.

P.S.

Piszcie jak wam podoba się przepis. Jeśli zrobicie podzielcie się ze mną zdjęciem. 

2 komentarze:

CzynnikiPierwsze pisze...

uwielbiam makaran pod kazda postacią a ze szpinakiem - jest to cudo <3

Smaczna Stronka pisze...

Makaron zawsze wychodzi a ze szpinakiem to petarda! :D

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia