Sałatka z tuńczykiem


Co potrzebne? 

  • tuńczyk (przede wszystkim ;) ) w puszce w oleju lub sosie własnym - osobiście preferuję w oleju, bo według mnie ma lepszy smak :)
  • fasola w puszce
  • kukurydza w puszce 
  • 1 łyżka majonezu 
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego 
  • 1 łyżeczka musztardy 
  • 1 ząbek czosnku 
  • sól, pieprz, koperek
Przygotowanie:

Wylewamy wodę z puszki z fasoli i kukurydzy, następnie wsypujemy nasze składniki do miski. Z tuńczykiem robimy to samo; pozbywamy się oleju lub wody w którym był w puszce. W osobnej szklance robimy sos. Dodajemy jogurt, majonez, musztardę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy pokrojony koperek. Wszystko razem dokładnie mieszamy i gotowe. 

Smacznego! :)  




Popularne posty z tego bloga

Cytrynowe brownie

Mini serniczki wigilijne

Bezglutenowy makaron ze szpiankiem